Loaded puree met paddenstoelen, madeira-tijmjus
15 min bereidingstijd
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Hak de hazelnoten grof. Rooster ze in een droge koekenpan goudbruin en schud ze op een bord. Veeg de paddenstoelen schoon en snijd grote exemplaren in stukken.
- Bereid de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit in de koekenpan de olijfolie. Bak de paddenstoelen in 3 minuten beetgaar. Blus af met de madeira en verwarm nog 1 minuut. Breng op smaak met de blaadjes van het takje tijm, zout en peper.
- Schep de aardappelpuree op een schaal. Verdeel er de paddenstoelen met de madeirajus over en bestrooi met de geroosterde hazelnoten.
- Kom binnen en schuif aan! Met een basisrecept en verschillende toppings maak je voor elk wat wils.
- Tip: Voeg een flinke scheut melk aan de aardappelpuree toe voor extra luchtige puree.
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 180 kcal
- 8 g vet waarvan 2 g verzadigd
- 18 g koolhydraten
- 3 g eiwit
- 3 g vezels
- 0,8 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen